Σήμερα Γ΄ Κυριακή των Νηστειών και η Αγία μας Εκκλησία μάς προβάλει τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό. Στο τέλος της Ακολουθίας του Όρθρου λιτενεύεται ο Τίμιος Σταυρός εντός του Ναού και τοποθετείται για προσκύνηση, ώστε να πάρουμε ευλογία και δύναμη για να συνεχίσουμε τον καλό αγώνα.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο στον ιερό ναό Τιμίου Σταυρού, Πάνω Πολεμιδιών.

Στο κήρυγμα του ο Πανιερώτατος ανάφερε: "Προσκυνούμε τον Τίμιο Σταυρό του Χριστού μας και παίρνομαι από αυτό δύναμη, διότι ο Σταυρός του Κυρίου είναι αγιασμένος από τον Εσταυρωμένο Χριστό. Είναι τρόπαιο κατά των δαιμόνων. Είναι τρόπαιο κατά των παθών και της αμαρτίας. Είναι όπλο Ειρήνης, ένα όπλο πνευματικό το οποίο δεν θέλει πόλεμο και καταστροφή όπως τα όπλα του συγχρόνου ανθρώπου, αλλά είναι όπλο ειρήνης αήττητον τρόπαιον. Είναι ένα όπλο το οποίο φέρνει ειρήνη στον άνθρωπο, στην καρδιά του ανθρώπου, στην ύπαρξη του ανθρώπου και σε όλο τον κόσμο".

Κήρυγμα Μητροπολίτου Λεμεσού."Ὄπλον εἰρήνης ἀήττητον τρόπαιον" Πατήστε εδώ

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον ιερό ναό Τιμίου Σταυρού Ακρωτηρίου.