Στις 25 Μαρτίου η Εκκλήσια μας εορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, όπου ο Αρχάγγελος Γαβριήλ έφερε το χαρμόσυνο άγγελμα προς την Παρθένο Μαρία ότι θα κυοφορήσει τον Υιό και Λόγο του Θεού. Επίσης, αυτή την ημέρα εορτάζεται η εθνική παλιγγενεσία της 25ης Μαρτίου 1821.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος το απόγευμα της Πέμπτης, 24 Μαρτίου, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον ιερό ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας στην κοινότητα της Λόφου. Ανήμερα της εορτής προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον ιερό καθεδρικό ναό Αγίας Νάπας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος χοροστάτησε της πανηγυρικής Δοξολογίας για την Εθνική Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Γενέθλιος Γενεθλίου Α’ λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης. Μεταξύ άλλων, παρέστησαν στην πανηγυρική δοξολογία ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος, ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαϊδης, Δήμαρχοι της Μείζονος Λεμεσού, Βουλευτές, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας, άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου. 

Μετά το τέλος Δοξολογίας κατάθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων και ακολούθως ο Πανιερώτατος παρευρέθηκε στην μαθητική παρέλαση. Εκ μέρους της κυβέρνησης δέχθηκε τον χαιρετισμό ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος.