Στις 12 Φεβρουαρίου, η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Μελετίου Αρχιεπισκόπου Αντιοχείας. Κατά αυτή την ημέρα τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο στον ιερό ναό Αγίου Σάββα στον Ύψωνα. 

Του Όρθρου και της θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος συλλειτουργούντων των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Νεαπόλεως κ. Πορφυρίου και Αμαθούντος κ. Νικολάου. Τους αρχιερείς πλαισίωναν ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεώς μας, Αρχιμ. Ισαάκ, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού, Αρχιμ. Παΐσιος, ιερείς και διάκονοι της Μητροπόλεώς μας αλλά και από άλλες Μητροπόλεις της Κύπρου και της Ελλάδος. 

Προ της Δοξολογίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος χειροθέτησε σε υποδιάκονο τον ευλαβέστατον κ. Αββακούμ Ελπιδοφόρου ενώ, κατά τη διάρκεια της θείας λειτούργιας, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος χειροτόνησε εις διάκονο τον π. Αββακούμ. 

Τη διακονία του θείου Λόγου ανέλαβε ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Καθηγητής κ. Χρήστος Οικονόμου.

Ο π. Αββακούμ είναι έγγαμος κληρικός, απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, γόνος ιερατικής οικογένειας και ο τρίτος από τα έξι παιδιά που έχει χειροτονηθεί κληρικός στη Μητρόπολή μας.