Το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον ιερό μητροπολιτικό ναό Παναγίας Παντανάσσης συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου, του Πρωτοσυγκέλου της μητροπόλεώς μας, Αρχ. Ισαάκ, του πρωτοσυγκελεύων της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού, πρωτοπρεσβυτέρου Θεόδωρου Στυλιανού και άλλων ιερέων τόσο από την μητρόπολή μας όσο και από άλλες μητροπόλεις.

Κατα τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος τέλεσε την εις Διάκονο χειροτονία, του ευλαβεστάτου π. Σόλωνα Χρήστου.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος ευχήθηκε στο νέο Διάκονο λέγοντας μεταξύ άλλων "Μέσα στο μυστήριο της Αγίας μας Εκκλησίας τελέστηκε σήμερα και η χειροτονία του αγαπητού μας Σόλωνος, εις διάκονον της του Χριστού Αγίας Εκκλησίας. Ευχόμαστε να τον σκεπάζει ο Χριστός, να τον ευλογεί, να τον φωτίζει, να τον συνετίζει, να τον οδηγεί εις παν έργον αγαθόν, να γίνει πραγματικά διάκονος.

Διάκονος στα Αρχαία Ελληνικά σημαίνει "ολόσκονος", αυτός που είναι γεμάτος σκόνη, γεμάτος χώματα δηλαδή. Αυτός που διακονεί, υπηρετεί τους αδερφούς του και είναι γεμάτος από υπηρεσία και διακονία στους αδελφούς, μιμούμενος τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, ο Οποίος ήρθε στον κόσμο για να διακονήσει και όχι για να διακονηθεί. Για να υπηρετήσει και όχι για να υπηρετηθεί και να δώσει την ψυχή Του λίτρο αντί πολλών υπέρ της σωτηρίας του κόσμου. Αυτό το φρόνημα του Χριστού μας ευχόμαστε να έχει και ο αδερφός μας, ο πατήρ Σόλων, από σήμερα να διακονεί την Αγία του Χριστού Εκκλησία.

Να ευλογεί ο Θεός τους καλούς γονείς του, τη σύζυγό του, τους συγγενείς του, τους οικείους του και τους αγαπητούς αδελφούς οι οποίοι παρίστανται σήμερα στο μυστήριο της χειροτονίας και προσεύχονται υπέρ του Σόλωνος να γίνει άξιος της διακονίας της Εκκλησίας μας".