Στις 6 Δεκεμβρίου η Αγία μας Εκκλησια εορτάζει την μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Νικολάου επισκόπου Μύρων της Λυκίας. Αυτή την μέρα άγει τα ονομαστήρια του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.

Την Κυριακή το βράδυ, στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Πολεμιδιών, τελέστηκε με λαμπρότητα ο πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος και συγχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος. Συμμετείχε του Εσπερινού ο πρωτοσύγκελος της μητροπόλεως Αρχ. Ισαάκ και μεγάλος αριθμός ιερεών της μητροπολιτικής μας περιφέρειας. 

Την Δευτέρα το πρωί, στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού, τελέστηκε Αρχιερατική θεία Λειτουργία. Ο εορτάζων, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος προεξήρχε της ιεράς Μυσταγωγίας και συλλειτούργησαν μαζί του οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Λήδρας κ. Επιφάνιος και Νεαπόλεως κ. Πορφύριος, ο πρωτοσύγκελος, Αρχιμανδρίτης Ισαάκ, ο ηγούμενος της Μονής Τ. Προδρόμου, αρχιμαδρίτης Παϊσιος και άλλοι ιερείς της μητροπόλεως μας. Ακόμη παρών στην Θεία Λειτουργία ήταν και ο εορτάζων Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νικος Νικολαϊδης. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, εν πομπή, κατευθύνθηκαν  στην παρακείμενη αίθουσα του ναού όπου εψάλλει ο πολυχρονισμός του Θεοφιλεστάτου. Ακολούθως ο Επίσκοπος δέχθηκε της ευχές των πιστών που είχαν προσέλθει να πάρουν την ευλογία του και να του ευχηθούν  Ετη Πολλά. Το απόγευμα της Δευτέρας δέκτηκε τις ευχές του κόσμου στον μητροπολιτικό οίκο.