Στις 17 Αυγούστου τελέστηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτοργία στον ιερό ναό Αγίου Αρσενίου στην κοινότητα Κυπερούντας, εις ανάμνηση των εγκαινίων του ναού, τα οποία είχαν πραγματοποιηθει στις 17 Αυγούστου 2013. Της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος και συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Θεοδόσιος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος. Κατα της διάρκεια της Θείας λειτουργίας χειροτονήθηκε σε διάκονο ο π. Ανδρέας Μικέλλη.

Ο Πανιερώτατος νουθέτησε πνευματικά τον νεοχειροτονούμενο λέγοντας του: «Ήλθε ο Χριστός στον κόσμο για να ανάψει φωτιά, πυρ, και βέβαια αυτή η φωτιά δεν είναι όπως τις υλικές φωτιές που καταστρέφουν τον κόσμο. Αλλά είναι φωτιές που ανάβουν μέσα στις καρδιές των ανθρώπων και αυτός που τις ανάβει είναι ο Θεός, ο ίδιος. Έτσι και στην δική σου καρδιά από μικρό παιδάκι, που σε θυμούμαστε εδώ στο ιερό, είχες μέσα σου αυτή την φλόγα την οποία άναψε ο Θεός για να σε φυλάξει και να σε οδηγήσει στην Αγία Ιερωσύνη. Γι' αυτό πρόσεξε αυτή την φωτιά να μην την σβήσει κανένας. Ο αρχέκακος διάβολος προσπαθεί με κάθε τρόπο, με κάθε πρόφαση, ακόμη πολλές φορές με προφάσεις που φαίνονται ευλαβείς και καλές όμως το αποτέλεσμα είναι να σβήσουν την φλόγα αυτή που άναψε ο Θεός. Ο καθένας από μας δεν πρέπει να επαναπαύετε αλλά να προσέχουμε τον εαυτό μας και να φυλάξουμε την φλόγα του Αγίου Πνεύματος άσβεστη μέσα μας. Τα πάθη και η αμαρτία είναι αυτά που σβήνουν ή μάλλον εκδιώκουν εμάς από τον Θεό και ψυχραίνουν την καρδιά μας. Δεν σβήνετε η Χάρις, η καρδιά μας ψυχραίνετε και γίνεται αναίσθητος και δεν μπορεί να αισθανθεί την Χάρη του Θεού και τον Λόγο του Θεού. Να θυμάσαι πάντοτε την πρώτη σου Αγάπη, να θυμάσαι την παιδική σου ηλικία, πως με τόση αγάπη διακονούσες στην αγία Εκκλησία του Θεού.
Να συγκρίνεις πάντοτε τον εαυτό σου ενθυμούμενος τον λόγο που ο Κύριος είπε σε ένα επίσκοπο στην Αποκάλυψη, ονομάζοντας τον νεκρό. Του είπε εσύ όνομα έχεις ότι ζεις, αλλά νεκρός είσαι. Φοβερός ο λόγος αυτός του Θεού. Να σου πει ο Θεός ότι είσαι νεκρός, τι άλλο να ακούσει ο άνθρωπος και να μην χαθεί αμέσως από προσώπου της γης. Γιατί την Αγάπη σου την πρώτη άφησες, έφυγες από την πρώτη σου Αγάπη. Γι΄ αυτό πήγαινε πίσω, θυμήσου τα όσα έκανες και άναψε πάλι την φλόγα της Αγάπης και ο Χριστός θα σου δώσει αυτή την φλόγα όποτε την ζητήσει ο άνθρωπός μέσα από την μετάνοια και την ταπείνωση. Σου εύχομαι αυτό το πυρ της ιερωσύνης να ανάπτει μέσα σου αδιαλείπτως».