Ο πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος βρίσκεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. όπου συμμετείχε στους εορτασμούς επί τη εορτή του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού, ο οποίος ασκήθηκε στην Μονή και φυλάσσονται σήμερα ως πολύτιμος πνευματικός θησαυρός και μεγάλη ευλογία τα τίμια χαριτόβρυτα λείψανα του.
Το απόγευμα του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός. Του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος πλαισιούμενος από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο.
Την Κυριακή το πρωί κορυφώθηκαν οι εορτασμοί με την τέλεση Δισαρχιερατικής Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.
Της Ευχαριστιακής Συνάξεως προέστη ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, πλαισιούμενος από τον Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, τον Πρωτοσύγκελλο και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής του Μεγάλου Μετεώρου και άλλους Μετεωρίτες Καθηγούμενους, καθώς και Αγιορείτες Πατέρες και Ιερείς της Συνοδίας του Μητροπολίτη κ. Θεοκλήτου.
Τον δεξιό χορό των αναλογίων πλαισίωσαν Πατέρες της Ιεράς Μονής Καρακάλλου και τον αριστερό χορό Πατέρες της συνοδείας του Γέροντος Ιωάννου Ιερομόναχου από την Αγία Άννα.

 

Πηγή: Διεθνές Πρακτορείων Εκκλησιαστικων Ειδήσεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ