Εορτάστηκε και φέτος στη Μητρόπολή μας η Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων. Επίκεντρο των εορτασμών ήταν ο Καθεδρικός ναός Αγίας Νάπας στον οποίο λειτούργησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.

Στη Θεία Λειτουργία και στην ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού παρέστησαν ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαϊδης, βουλευτές, δημοτικοί σύμβουλοι, στρατιωτικοί και εκπρόσωποι της αστυνομίας. Στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή η οποία κατευθύνθηκε στην αποβάθρα του παλαιού λιμανιού όπου πραγματοποιήθηκε  ο καθαγιασμός των υδάτων και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα. Οι καλές καιρικές συνθήκες επέτρεψαν σε πλήθος κόσμου να παρακολουθήσει από την περιοχή του μώλου την τελετή. 

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος λειτούργησε και τέλεσε τον αγιασμό των Θεοφανείων στον ιερό ναό Αγίας Άννης και Αγίου Στυλιανού στον Άγιο Τύχωνα. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Αγιασμού ακολούθησε ο καθαγιασμός των υδάτων στην περιοχή του ξενοδοχείου Four Seasons.