Με κάθε επισημότητα και τη πρέπουσα μεγαλοπρέπεια υποδέχτηκε η Μητρόπολη Λεμεσού Εικόνα μετά ιερού Λειψάνου της Αγίας Ματρώνας της Ρωσίδας της Αόμματου και Θαυματουργού το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στον ιερό ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ Μονοβόλικου.

Το ιερό θυσαύρισμα υποδέχτηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος ενώ το προσκόμισε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρμαβίρσκυ και Λάμπινσκυ, κ. Ιγνάτιος.

Μετά την υποδοχή ακολούθησε αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βόστρων κ. Τιμοθέου και Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρμαβίρσκυ και Λάμπινσκυ, κ. Ιγνατίου.

Παρόντες στην υποδοχή του ιερού λειψάνου ήταν μεταξύ άλλων οι Βουλευτές Λεμεσού κ. Γιώργος Γεωργίου και Ευθύμιος Δίπλαρος, ο Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών κ. Νίκος Αναστασίου, η Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Άγιος Βονιφάτιος» κ. Ναταλία Μεζέντζεβα, ο Πρόεδρος Σχολικής Εφορείας, Εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Σχολικοί Έφοροι και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε για να υποδεχτεί και να λάβει την χάρη της Αγίας ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προσκυνούν την Αγία φέρνοντάς της λίγα λουλούδια όπως η ίδια το είχε ζητήσει.