Σε εόρτιο κλίμα και με την προσήκουσα επισημότητα τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης, 31 Δεκεμβρίου 2019, στην προσωρινή έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, η ακολουθία του Εσπερινού για την δεσποτική εορτή της Περιτομής του Κυρίου και της μνήμης του Αγίου Βασιλείου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Μεγάλου.
Της ακολουθίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου χοροστάτησε ο άγων τα ονομαστήριά του Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος, συγχοροστατούντων των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Αμαθούντος κ. Νικολάου και Μεσαορίας κ. Γρηγορίου.
Μετά το πέρας του εσπερινού, σχηματίστηκε πομπή προς το Μέγα Συνοδικό της Μητροπόλεως, όπου έγινε η τελετή κοπής της βασιλόπιτας και εψάλη ο πολυχρονισμός του εορτάζοντος Μητροπολίτου. Εκ μέρους των παρισταμένων τον λόγο έλαβε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος, ο οποίος διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων ευχήθηκε υγεία και μακροημέρευση στον ποιμενάρχη μας και να τον αξιώσει ο Θεός σύντομα να επιστρέψει και να εγκατασταθεί στην φυσική έδρα της Μητροπόλεως Κωνσταντίας, στην πολυφίλητη και αλησμόνητη Αμμόχωστο.

Το πρωί της Τετάρτης, 1ης Ιανουαρίου 2020, ο εορτάζων Μητροπολίτης προέστη δισαρχιερατικού συλλείτουργου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, με τη συμμετοχή του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου.
Μετά την επίσημη Δοξολογία για την πρώτη του έτους, κλήρος και λαός εν πομπή κατευθύνθηκαν προς το Μέγα Συνοδικό όπου τελέστηκε η τελετή κοπής της Βασιλόπιτας και εψάλλη ο πολυχρονισμός του εορτάζοντος Μητροπολίτου. Στην σύντομη ομιλία του ο Κωνσταντίας Βασίλειος, ευχήθηκε όπως το έτος 2020, δώσει κάθε καλό και σωτήριο σε όλο τον κόσμο και να είναι έτος λύτρωσης και της μαρτυρικής μας πατρίδας. Εξέφρασε επίσης θερμές ευχαριστίες προς τον Μητροπολίτη Λεμεσού και όλο τον πιστό λαό για την παρουσία τους και τον κόπο στον οποίο υπεβλήθησαν ώστε να συνεορτάζουν μαζί μας τη μεγάλη αυτή Δεσποτική εορτή και να τιμούν τη μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου. Εκ μέρους των παρισταμένων αντιφώνησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, εκφράζοντας θερμές ευχές προν τον εορτάζοντα Μητροπολίτη.

Πηγή:http://www.imconstantias.org.cy