Με Εκκλησιαστική λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολή μας η σεβασμία μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε δισαρχιερατικός μέγας πανηγυρικός εσπερινός στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολαόυς και συγχοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας κ. Βασιλείου και με τη συμμετοχή ιερέων της Μητροπόλεως και πλήθος πιστών.

Ανήμερα της μνήμης του Αγίου, ο Θεοφιλέστατος προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λήδρας κ. Επιφανίου, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Μαχαιρά. Επίσης, συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας, Αρχιμ. Ισαάκ, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού, Αρχιμ. Παΐσιος, και άλλοι κληρικοί. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Μητροπόλεώς μας, π. Χρυσόστομος.

Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Λεμεσού, πολιτειακοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι στρατού και αστυνομίας και των σχολείων της Επαρχίας μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος δέχθηκε τις ευχές των πιστών στο Μητροπολιτικό Οίκο. Αρκετός κόσμος προσήλθε για να ευχηθεί του Θεοφιλεστάτου.