Με τη πρέπουσα μεγαλοπρέπεια και τιμή τελέστηκε τη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου, ο μέγας πανηγυρικός και πατριαρχικός εσπερινός επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας του Ελεήμονος, πολιούχου και προστάτου της πόλεώς μας, στον ομώνυμο ναό του Αγίου. Κλήρος και Λαός, με ψαλμούς και ύμνους και ωδές πνευματικές, τίμησε επαξίως τον μιμητή του Δεσπότου Χριστού, Ιωάννη.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωροςτου Β΄ και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Kένυας κ. Μακαρίου, Γουϊνέας κ. Γεωργίου, του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου και των Θεοφιλεστάτων επισκόπων Νιτρίας κ. Νικοδήμου, εξάρχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο, και Αμαθούντος κ. Νικολάου. Στον εσπερινό συμμετείχαν πλειάδα ιερέων  και διακόνων της Μητροπόλεώς μας καθώς και πλήθος κόσμου. Παρών ήταν ο δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαϊδης.

Τα ψαλτήρια κόσμησε η χορωδία της Μητροπόλεώς μας "Ρωμανός ο Μελωδός". Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνας και του χαριτόβρυτου λειψάνου του αγίου σε παρακείμενους δρόμους της ενορίας.

Φωτογραφίες: Pink Panther Photo Studio