Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Δ΄επιστημονικό συνέδριο "Η Λεμεσός στα βάθη των αιώνων" το οποίο διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον Πολιούχο Άγιο της Μητροπόλεώς μας, Ιωάννη τον Ελεήμονα. Το ειδικό θέμα του Δ' επιστημονικού συνεδρίου ήταν "Ο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων, 1400 χρόνια από την κοίμηση του"

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε το διήμερο 8-9 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μητροπόλεως Λεμεσού. Το συνέδριο άρχισε με καλωσόρισμα των συνέδρων από τον Πανοσιολογιώτο Αρχ. Χρυσόστομο Κωνσταντίνου και ακολούθησε χαιρετισμός από τον πρόεδρο του συνεδρίου καθηγητή Δημήτριο Τριανταφυλλόπουλο, τέως καθηγητή βυζαντινής αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Κύπρου. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου μίλησαν οι κύριοι Ανδρέας Φούλιας, Βυζαντινολόγος, Μέλος Σ.Ε.Π. Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας της Κύπρου, Heinz Ohme, ομότιμος καθηγητής εκκλησιαστικής ιστορίας πανεπιστημίου του Βερολίνου, Χριστόδουλος Χατζηχριστοδούλου, Βυζαντινολόγος, Έφορος πολιτιστικού ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, Αθανάσιος Κουτουπάς, υποψήφιος διδάκτωρ Ινστιτούτου Κύπρου, Νάσα Παταπίου, Ιστορικός -Ερευνήτρια, Επιστημονικός συνεργάτης Κέντρου Μελετών Ιεράς Μονής Κύκκου, Vincent Deroche, καθηγητής πανεπιστημίου Σορβόννης,Παρίσι και ο π. Παρασκευάς Αγάθωνος, καθηγητής Ιερατικής Σχολής "Απόστολος Βαρνάβας" της Εκκλησίας της Κύπρου.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα συμπεράσματα από τον πρόεδρο του συνεδρίου, καθηγητή Δημήτριο Τριανταφυλλόπουλο. Το κλείσιμο του συνεδρίου το έκανε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.