Μεγαλοπρεπώς και πανηγυρικά εορτάστηκε η εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου και η Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Μητρόπολη Λεμεσού με επίκεντρο των εορτασμών τον Καθεδρικό ιερό ναό Αγίας Νάπας.

Την παραμονή της εορτής πραγματοποιήθηκε υποδοχή τεμαχίου εκ του ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου στον ιερό Καθεδρικό ναό Αγίας Νάπας. Στον Πανηγυρικό εσπερινό προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος με τη συμμετοχή πλειάδας ιερέων της Μητροπόλεως μας. Την κυριώνυμο μέρα, τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βόστρων κ. Τιμοθέου, Έξαρχου του Παναγίου Τάφου, μετά του Πρωτοσυγκέλου της Μητροπόλεως μας, Αρχιμ. Ισαάκ, και άλλων ιερέων.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε πανηγυρική Δοξολογία επί της Εθνικής Εορτής του 1940. Την Κυπριακή Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο έντιμος Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης ενώ, τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε  ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεώς μας, Πρωτ. Μιχαήλ Βοσκός.

Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων (Πλατεία Ηρώων), από τον Σεβασμιώτατο, επισήμους, παλαιούς πολεμιστές, κόμματα, σωματεία και οργανώσεις και απόδοση τιμών από τμήμα της Εθνικής Φρουράς, με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Λανιτείου.

Αποκορύφωμα των εορτασμών, ήταν η παρέλαση κατά μήκος της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’, κατά την οποίαν παρέλασαν παλαιοί πολεμιστές, σωματεία, σπουδαστές και σπουδάστριες Ανώτατων και Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μαθητές και μαθήτριες των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, Οδηγοί, Πρόσκοποι, και τμήματα της Πολιτικής Άμυνας και της Εθνικής Φρουράς.