Τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 11 Νοεμβρίου, με τη πρέπουσα μεγαλοπρέπεια και τιμή ο μέγας πανηγυρικός και πολυαρχιερατικός εσπερινός επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας του Ελεήμονος, πολιούχου και προστάτου της πόλεώς μας, στον ομώνυμο ναό του Αγίου. Κλήρος και Λαός, με ψαλμούς και ύμνους και ωδές πνευματικές, τίμησε επαξίως τον μιμητή του Δεσπότου Χριστού, Ιωάννη.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Σβορνικίου και Τούζλας κ. Χρυσόστομος (Πατριαρχείο Σερβίας) συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γουινέας κ. Γεωργίου (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου και Ποιμενάρχου μας κ. Αθανασίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Στον εσπερινό συμμετείχαν πλειάδα ιερέων  και διακόνων της Μητροπόλεώς μας καθώς και πλήθος κόσμου.

Τα ψαλτήρια κόσμησε η χορωδία της Μητροπόλεώς μας "Ρωμανός ο Μελωδός". Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνας και του χαριτόβρυτου λειψάνου του αγίου σε παρακείμενους δρόμους της ενορίας.

Φωτογραφίες: Photo Alex