Με κάθε επισημότητα και τη πρέπουσα μεγαλοπρέπεια υποδέχτηκε η Μητρόπολή μας το ιερό λείψανο της Αγίας Ματρώνας της Ρωσίδας της Αόμματου και Θαυματουργού το βράδυ της Παρασκευής 22 Φεβρουαρίου στον ιερό ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ Μονοβόλικου. Το ιερό λείψανο υποδέχτηκε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαϊας ενώ το προσκόμισε ο Πανοσιολογιότατος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Αρχιμ. Επιφάνιος.

Μετά την υποδοχή ακολούθησε αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού κ. Ησαϊα και στη συνέχεια πανηγυρική ιερά αγρυπνία προεξάρχοντος του Πανοσιολογιότατου Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας Αρχιμ. Επιφάνιου.

Παρόντες στην υποδοχή του ιερού λειψάνου ήταν μεταξύ άλλων ο Επιτετραμμένος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο κ. Αndrey Panyukhov, ο Βουλευτής Λεμεσού κ. Γιώργος Γεωργίου, ο Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών κ. Νίκος Αναστασίου, Εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας, ο Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος Σχολικής Εφορείας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Σχολικοί Έφοροι και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε για να υποδεχτεί και να λάβει την χάρη της Αγίας ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προσκυνούν την Αγία φέρνοντάς της λίγα λουλούδια όπως η ίδια το είχε ζητήσει.

Το ιερό λείψανο της Αγίας θα παραμείνει στον ιερό ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ μέχρι την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου.