Μεγαλοπρεπώς και πανηγυρικά εορτάστηκε η εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου και η Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Μητρόπολη Λεμεσού με επίκεντρο των εορτασμών τον Καθεδρικό ιερό ναό Αγίας Νάπας.

Την κυριώνυμο μέρα, τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος μετά του Πρωτοσυγκέλου της Μητροπόλεως μας, Αρχιμ. Ισαάκ, και άλλων κληρικών.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε πανηγυρική Δοξολογία επί της Εθνικής Εορτής του 1940. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης Λεμεσού, Δημήτρης Μικελλίδης.

Στη συνέχεια, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων (Πλατεία Ηρώων) από το Θεοφιλέστατο, επισήμους, παλαιούς πολεμιστές, κόμματα και οργανώσεις και απόδοση τιμών από τμήμα της Εθνικής Φρουράς, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Λανιτείου.
 
Τέλος, ο Θεοφιλέστατος παρέστη στην παρέλαση, κατά μήκος της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’, όπου παρέλασαν παλαιοί πολεμιστές, σωματεία, σπουδαστές και σπουδάστριες Ανώτατων και Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μαθητές και μαθήτριες των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, Οδηγοί, Πρόσκοποι, και τμήματα της Πολιτικής Άμυνας και της Εθνικής Φρουράς.