Μεγαλοπρεπώς και πανηγυρικά εορτάστηκε η εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου και η Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Μητρόπολη Λεμεσού με επίκεντρο των εορτασμών τον Καθεδρικό ιερό ναό Αγίας Νάπας.

Την παραμονή της εορτής έγινε υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Παντάνασσας από τον Θεοφιλέστατο επίσκοπο Αμαθούντος κ. Νικόλαο στον ιερό Καθεδρικό ναό Αγίας Νάπας. Στον Πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος με τη συμμετοχή πλειάδας ιερέων της Μητροπόλεως μας και πλήθος κόσμου. Την κυριώνυμο μέρα, τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος μετά του Πρωτοσυγκέλου της Μητροπόλεως μας, Αρχιμ. Ισαάκ, και άλλων ιερέων.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε πανηγυρική Δοξολογία επί της Εθνικής Εορτής του 1940. Την Κυπριακή Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο έντιμος Υπουργός Υγείας κ. Γιώργος Παμπορίδης ενώ, τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε  η επιθεωρήτρια φιλολογικών μαθημάτων μέσης εκπαίδευσης κα Πολύμνια Χατζηνεοφύτου.

Φωτογραφίες: Photo Alex

View the embedded image gallery online at:
http://www.imlemesou.org/index.php/news/150-28#sigProIddd312b6e4f