Εορτάστηκε πανηγυρικώς και με την πρέπουσα λαμπρότητα η μεγάλη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Κυρίας ημών Θεοτόκου και η Εθνική Παλιγγενεσία του 1821 στη Μητρόπολή μας.

Την παραμονή της εορτής στον εσπερινό ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος χοροστάτησε στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας στα Κάτω Πολεμίδια.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του εσπερινού στον ιερό ναό Ευαγγελισμού στη Λόφου.

Την ημέρα της Μεγάλης εορτής της Πίστεως και της Πατρίδος μας, τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό ιερό ναό Αγίας Νάπας προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε πανηγυρική Δοξολογία για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, της οποίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος. Παρέστησαν μεταξύ άλλων Δήμαρχοι της πόλεώς μας, πολιτειακοί άρχοντες, βουλευτές, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας ενώ, τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης κ. Στέλιος Θεοφίλου.

Ακολούθησε πομπή προς το Μνημείο Ηρώων, στην ομώνυμη πλατεία όπου κατατέθηκαν στεφάνια από τον Πανιερώτατο, τους επισήμους, κόμματα και οργανώσεις.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον ιερό ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας στα Κάτω Πολεμίδια.

Οι εορτασμοί για την Εθνική επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση, την οποία χαιρέτησε εκ μέρους της Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος ενώ παρέστη και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.

Φωτογραφίες: Photo Alex