Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 2 Μαρτίου, το Παγκύπριο Μαθητικό Συνέδριο στην αίθουσα της Μητροπόλεώς μας με θέμα "Το φύλο στον άνθρωπο- μια βιολογική και θεολογική προσέγγιση¨. 

Το συνέδριο άρχισε με σύντομο χαιρετισμό από τους  Δρ. Κυπριανό Λού, Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης και Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο. Στη συνέχεια ακολούθησαν σύντομες παρουσιάσεις από τα Λύκεια Μακαρίου Γ' Λάρνακας με θέμα "Να σας ζήσει! αγόρι ή κορίτσι...", Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας με θέμα "Γοναδοτρόπες ορμόνες και η δράση τους στα δύο φύλα", Λύκειο Αγίου Νεοφύτου Πάφου με θέμα "Άρσεν και Θήλυ εποίησεν ο Θεός" και Αποστόλου Πέτρου και Παύλου Λεμεσού με θέμα "Τα δύο φύλα: κοινωνία προσώπων".

Στη συνέχεια ακολούθησε διάλειμμα και με την επανέναρξη του συνεδρίου έγιναν εισηγήσεις από την κ. Άννα Παραδεισιώτου, Αναπληρωτή Διευθύντρια Ψυχικής Υγείας παιδιών και εφήβων, και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο.

Ακολούθησε εποικοδομητικήδιαλογική συζήτηση μεταξύ των μαθητών και των συνέδρων. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο συνέδριο συμμετείχαν μαθητές από όλες τις πόλεις της Κύπρου.