Κατά την παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, το πρόσωπο της Μητέρας τιμάται κατά την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου μας. Όπως η Παναγία Μητέρα μας προσέφερε τον Υιό της για να τον αφιερώσει στον Θεό έτσι και για κάθε χριστιανή μητέρα, η Παναγία πρέπει να αποτελεί παράδειγμα και να οδηγεί τα παιδιά της στην Εκκλησία του Χριστού μας.  Οι Ορθόδοξοι ενοριακοί Σύνδεσμοι Γυναικών της Μητροπόλεως μας παρουσίασαν για άλλη μια χρονιά την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου την καθιερωμένη εκδήλωση αφιερωμένη στην Μητέρα.

Η εκδήλωση άρχισε με την ακολουθία του Εσπερινού στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης (Καθολικής) και συνεχίστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μητροπόλεως που βρίσκεται στον περίβολο του ναού. Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε η Πρόεδρος των Ορθοδόξων Συνδέσμων Γυναικών της Μητροπόλεως μας κ. Νίτσα Μουκταρούδη. Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν η κ. Μάγδα Σταύρου με θέμα "Κοντά στη μοναχή Μαρία". Στη συνέχεια προβλήθηκε μικρό αλλά άκρως συγκινητικό αφιέρωμα για την μακαριστή Μαρία Στυλιανοπούλου.

Ακολούθησε μικρό καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια αφιερωμένα στην Μάνα τα οποία απέδωσαν οι Δένα Παλάζη, πιάνο, Ευτυχία Αθηνοδώρου, βιολί, Παρασκευή Παλάζη, Δέσποινα Άρκου και Ελένη Αθηνοδώρου, τραγούδι. Την όλη εκδήλωση έκλεισε με τον πατρικό του λόγο ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος.

Την Γενική Επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Ισαάκ και ο Αρχιμ. Χρυσόστομος. Το πρόγραμμα παρουσίασε η κ. Κυριακή Μιχαηλίδου.