Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και με την πρέπουσα τιμή κλήρος και λαός της Μητροπόλεώς μας υποδέχτηκε την Τιμία Κάρα του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου από την ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου. Την Τιμία Κάρα μετέφερε ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμ. Εφραίμ με τη συνοδεία Βατοπαιδινών Πατέρων και την υποδέχτηκε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος πλαισιούμενος από το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμαθούντος κ. Νικόλαο, Ηγουμένους των Μονών της Μητροπόλεώς μας, ιερείς και πλήθος κόσμου.

Η υποδοχή έγινε με τιμές αρχηγού κράτους και παρεβρέθηκαν ο Δήμαρχος Λεμεσού, πολιτικοί άρχοντες, εκπρόσωποι του στρατού και της αστυνομίας. Μετά την επίσημη υποδοχή της Τιμίας Κάρας, την απόδοση τιμών από στρατιωτικά αγήματα και τη μεταφορά της στο Μητροπολιτικό ναό, όπου εψάλη Δοξολογία και σύντομη δέηση, ακολούθησε πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός και στη συνέχεια πανηγυρική ιερά αγρυπνία προϊσταμένου του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ.

Στην ιερά αγρυπνία έψαλε η Ελληνική Βυζαντινή χορωδία υπό τη διεύθυνση του κ. Γεωργίου Κωνσταντίνου και η χορωδία της Μητροπόλεώς μας Ρωμανός ο Μελωδός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοπρ. Νικόλαου Λυμπουρίδη.

 Φωτογραφίες:Photo Alex