Ανάμεσα στο πολυάριθμο νέφος των Αγίων, στη χορεία των μεγάλων Ιεραρχών που κοσμούν τον πολύφωτο ουρανό του στερεώματος της Εκκλησίας μας, ο πλέον γνωστός, γνωρίζεται και καλείται, με το όνομα «Ελεήμων», ο Ιωάννης της ελεημοσύνης ο επώνυμος. 

Το απόγευμα της Κυριακής, 11 Νοεμβρίου, τελέστηκε με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια και τιμή ο μέγας πανηγυρικός και πολυαρχιερατικός εσπερινός επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας του Ελεήμονος, πολιούχου και προστάτου της πόλεώς μας, στον ομώνυμο ναό του Αγίου. Κλήρος και Λαός, με ψαλμούς και ύμνους και ωδές πνευματικές, τίμησε επαξίως τον μιμητή του Δεσπότου Χριστού, Ιωάννη.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νταράγιας Μωϋσής, συγχοροστατούντων του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Στον εσπερινό συμμετείχαν πλειάδα ιερέων  και διακόνων της Μητροπόλεώς μας καθώς και πλήθος κόσμου.

Τα ψαλτήρια κόσμησαν η χορωδία του Πατριαρχείου Αντιοχείας "Πνευματική Λύρα" και η χορωδία της Μητροπόλεώς μας "Ρωμανός ο Μελωδός". Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνας και του χαριτόβρυτου λειψάνου του αγίου σε παρακείμενους δρόμους της ενορίας.

Την ημέρα της εορτής τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αντιοχείας κ. Ιωάννη και συλλειτουργούντων του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου, και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Νταράγιας Μωϋσή, Σελευκείας Εφραίμ και Αμαθούντος Νικολάου.

Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών πλήθος κόσμου συνέρρευσε για να συνεορτάσει και να συμπροσευχηθεί στον Πολιούχο Άγιο της πόλεώς μας.